Aparatul compact este construit cu două secțiuni de lucru, unul de întindere cu abur și altul de modelare a produsului finit.
Aparatul de întindere cu aburi, a fost proiectat și realizat pentru a transforma cașul proaspăt sau ambalat și dea obține nenumărate tipuri de produse : mozzarella , provola , trecce , caskaval , brânză pentru pizza și orice alt tip de paste filate.
Aceasta este compusă din:
Materia primă ce urmează a fi prelucrată este introdusă manual în camera cu burghiuri, de la un compartiment superior, cu sistem pneumatic. În compartimentul de prelucrare , transformarea materiei prime într-un amestec întins, dobândirea gradulului corect de fibozitate și umiditatea dorită, are loc datorită acțiunii combinate a două burghiuri contra - rotative de dimensiuni corespunzătoare și dispozitive injectoare de abur . Fiecare injector ar putea fi conectat la o supapă solenoid (opțional ) care dau semnal la un piston pentru admisia deschidere - închidere a aburului. Injectoarele de abur sunt asamblate pe partea de sus a secțiunii de prelucrare, pentru a evita orice blocare sau obturare a dispozitivului de ieșire a aburului (datorită contactului cu masa de brânză ) .
După finalizarea procesului de întindere, brânza pasta filata, este direcționată direct spre secțiunea de modelare.
Unitatea de modelat este compusă din:
Brânza pasta filata introdusă în sită este împinsă la compartimentul de încărcare cu ajutorul burghiurilor Nr.2 cu viteza reglabilă. După, aceasta este împinsă în către cilindrul de modelare, care se rotește continuu, dotat cu alveole, care au diametrul și forma diferită, în funcție de cerințele de producție .
Capacitatea de producție | 150 kg/h |